Atılım Üniversitesi yeni Tıp Fakültesi binasını açtı: ‘Teknolojik açıdan atılım’

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Binası Kesin Olarak Açıldı

Atılım Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde genişleme kararı aldı ve 2019 yılında faaliyete geçen tıp fakültesinin yeni binası resmi olarak açıldı. Törende Atılım Üniversitesi Rektörü Serkan Eryılmaz, Atılım Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gazetemiz Ankara Temsilcisi Sertaç Eş ve Gazetemizin yazarı Işık Kansu da hazır bulundu. Rektör Eryılmaz, kaymakam ve il sağlık müdürüne yeni tıp fakültesi binasını gezdirdi.

‘Teknolojik Açıdan Atılım’

Rektör Eryılmaz, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Yeni binayı üniversitemize kazandırırken tıp fakültemizde ilk mezunlarımızı vermenin heyecanını yaşıyoruz. Bu yeni bina yalnızca fiziksel değil aynı zamanda teknolojik açıdan da önem taşıyor. Fakültemizin 11 projesi Tübitak tarafından destekleniyor. Sağlık profesyonellerinin yetişeceği bu binanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

‘Her Meslektaşımıza İhtiyacımız Var’

Ankara İl Sağlık Müdürü Kurtcebe, Ankara’da 7’si vakıf 5’i kamu olmak üzere toplamda 12 tıp fakültesi bulunduğunu ve bu programlarda 16 bin kişinin eğitim gördüğünü belirtti. Kurtcebe, “Sağlık alanında her meslektaşımıza ihtiyacımız var. Sağlık hizmetlerini en iyi veren ülkelerden biriyiz. Bu nedenle bu tür ortamlara ihtiyacımız var” dedi.

’22 Bin Mezun Verdik’

Üniversite kurucusu Yalçın Zaim konuşmasında, üniversitenin ilk başta yalnızca İşletme fakültesi olarak planlandığını ancak bugün 250 dönümlük arazide 150 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduklarını belirtti. Zaim, “Bugüne kadar 22 bin mezun verdik ve 7 fakültemiz var. Daha ileriye gitmeye devam edeceğiz. Yapmamız gereken her şeyi bugüne kadar yaptık ama asıl önemli olan yarın ne yapacağımız” dedi.

‘Üniversite Güçlü ve Öncü Olmalı’

Zaim, sözlerini şöyle tamamladı: “Binanın önemi küçümsenemez ancak asıl önemli olan ülkenin kendisidir. Ülkelerimiz, bugünkü koşullarda ordu ve üniversiteler sayesinde ayakta kalıyor. Eğer bir ülke ekonomik olarak kalkınmak, toplumsal açıdan güçlenmek ve uluslararası alanda saygın bir konum elde etmek istiyorsa, üniversiteler güçlü ve öncü olmalıdır.”

Related Posts

Resmi Gazete kararları 1 Temmuz 2025 | Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 1 Temmuz 2025 yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32943 sayılı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yer aldı. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi personel alımı, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi alımı, Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi alımı ilanları Resmi Gazete’de yer aldı. Peki, bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 1 Temmuz 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

Brad Pitt’in yeni filmi F1’den dünya çapında başarı!

Brad Pitt’in yeni filmi F1’den dünya çapında başarı!

ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? 2025-ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES/2) ikinci oturumu için geri sayım başladı. Peki, ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak? 2025-ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Hürmüz Boğazı kapatıldı mı, nerede, önemi nedir? Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olur? İşte Hürmüz Boğazı’nın haritası ve dünya enerji piyasası için önemi!

İran Meclisi, dünyanın gündeminde yer alan Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. İsrail, İran ve ABD arasında yaşanan çalışmalar dünya petrol ticaretinin en önemli merkezlerinden Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasına kadar ilerledi. Basra Körfezi’nin ağzında yer alan dar su yolu Hürmüz Boğazı, Orta Doğu’daki petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretiminin Umman Denizi ve Hint Okyanusu üzerinden dünya pazarlarına taşınmasını sağlıyor. Dünya petrol ticaretinin can damarlarından biri olarak tanımlanan Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel petrol fiyatlarında ciddi artışa yol açabilir. Bu nedenle, Hürmüz Boğazı haritası da kamuoyunun dikkatini çekti. Peki, Hürmüz Boğazı nerede, önemi nedir, kapatılırsa dünya enerji piyasası nasıl etkilenir? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Eski ehliyet yenileme ücreti 2025 | Ehliyet yenileme ne zaman bitecek, son gün ne zaman? Ehliyet yenileme evrakları neler, randevu nasıl alınır? Son gün yaklaşıyor!

Ehliyet yenileme başvurusunda son tarih yaklaşıyor. Eski tip ehliyetini henüz yenilemeyen vatandaşları yakından ilgilendiren çipli sürücü belgesi için başvurular temmuz sonunda sona erecek. Ağustos ayından sonra ehliyet yenilemek isteyenler için yeni ücret ödemesine tabii olacak. Eski sürücü belgelerinin yenilenmesi için mevcut ücret ödeme 15 lira iken, bu ücret, B sınıfı sürücü belgesi için 1 Ağustos itibarıyla 7 bin 438 liraya yükselecek. Henüz başvurularını yapmayanlar, Ehliyet yenileme ne zaman bitecek, son gün ne zaman? sorularına yanıt arıyor. Peki, Eski tip sürücü belgeleri nasıl yenilenir, gerekli evraklar neler? İşte, son başvuru tarihi ve ayrıntılar.

AYT 2025 ultrason sorusu cevabı ne? Ultrason ve tomografi elektromanyetik dalga mı, ses dalgası mı?

AYT 2025’te karşılaşılması dolayısıyla merak konusu oldu. Adaylar, ultrason ve tomografi arasında kalarak iki seçenekten birisini tercih etti. Peki, Ultrason ve tomografi elektromanyetik dalga mı, ses dalgası mı? AYT 2025 ultrason sorusu cevabı ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir