Kraliyet ailesinin derdi: Kıyafet kuralları

Prens William ve Kate Middleton, Kraliyet Ailesinin Kıyafet Kuralları İle Baş Etmek Zorunda Kalıyor

İngiltere’de kraliyet ailesinin kurallarından biri, 12 yaşını geçen hanedan üyelerinin birlikte seyahat edememesidir. Bu kuralın amacı, hanedan soyunun olası bir trajik kaza durumunda korunmasını sağlamaktır. Ancak Prens William ve Kate Middleton, bu kuraldan pek de memnun değiller.

Kraliyet ailesinin bu kuralına göre, Prens George’un 22 Temmuz 2025 tarihinden sonra ailesinden ayrı seyahat edeceği söyleniyor.

Kraliyet kuralları, Prens George’un babası Prens William’dan sonra tahta geçeceği için aynı seyahat aracında bulunmasını riskli buluyor.

New York Post’a konuşan kaynaklara göre, William ve Kate, 12 yaşına girecek oğulları için yıllardır uygulanan kuralı aşmanın yollarını danışmanlarla ve yardımcılarla görüşüyorlar.

Henüz net bir karar verilmemiş olsa da, William ve Kate’in, aynı uçağa binmeleri için Kral Charles’tan özel izin talep edebilecekleri konuşuluyor.

Çiftin, çocuklarını “normal” bir şekilde büyüttükleri ve kraliyetin getirdiği formalitelerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalıştıkları söyleniyor.

Kraliyet Kuralı, William 12 Yaşındayken Uygulamaya Kondu

Kral 3. Charles’ın eski pilotu Graham Laurie, bu kuralın William 12 yaşına geldikten sonra uygulamaya konulduğunu belirtti.

Prens William’a da Aynı Kural Uygulandı

“A Right Royal Podcast” programında konuşan pilot, “Prens William 12 yaşına gelene kadar Charles, Diana, William ve Harry birlikte seyahat ediyordu. Sonrasında uçakların ayrılması gerekiyordu. Kraliçe 2. Elizabeth’in yazılı iznine göre daha küçükken dördü birlikte uçabiliyorlardı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tarih boyunca, Kraliyet ailesinden bazı üyeleri uçak kazalarında hayatlarını kaybettiler. Prens Philip’in kız kardeşi Prenses Cecilie, 1937’de bir uçak kazasında, Kraliçe II. Elizabeth’in amcası Prens George 1942’de benzer bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Kraliçenin kuzeni Gloucester Prensi William da 1972’de uçak kazasında hayatını kaybetti.

Odatv.com

Related Posts

Göbeklitepe’yi insanlık tarihine kazandıran Prof. Dr. Schmidt anısına pedal çevirdiler

Şanlıurfa’da, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve “Tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen Göbeklitepe’yi yaptığı çalışmalarla gün yüzüne çıkaran Prof. Dr. Klaus Schmidt anısına bisiklet etkinliği düzenlendi.

Vietnam’da Tekne Alabora Oldu: 37 Ölü

Ha Long Körfezi’nde alabora olan yolcu teknesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye yükseldi.

Vietnam’da Fırtına: 37 Turist Hayatını Kaybetti

Ha Long Körfezi’nde bir tur teknesi fırtına nedeniyle alabora oldu, 37 kişi hayatını kaybetti.

İmamoğlu’ndan ‘Altan Öymen’ mesajı: ‘Gösterdiği onurlu duruş, demokrasi savunuculara ilham oldu…’

Gazeteci, CHP’nin 5. Genel Başkanı ve gazetemiz yazarı Altan Öymen, 93 yaşında hayatını kaybetti. Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, Öymen için bir taziye mesajı geldi.

EURO 2032’de stat krizi: Tek ev sahibi Türkiye olabilir

UEFA, EURO 2032 listesindeki 10 stadın 9’una onay vermezken, sadece Juventus’un stadı sınıfı geçti. Milano, yeni stat inşa etmezse devre dışı kalabilir.

Aradan 51 yıl geçti: Kıbrıs’ta 947 kişi hala kayıp listesinde

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıldönümü. Aradan geçen 51 yılda, çözüm için defalarca masaya oturuldu. Kıbrıslı Türkler ve Rumların ortak amaçla birlikte çalıştıkları tek konu ise kayıplar. Kayıpların bulunması için Birleşmiş Milletler kontrolündeki ara bölgede kurulan antropoloji laboratuvarı, harekatın 51’inci yıldönümünde kapılarını ilk kez NTV’ye açtı. (Haber: Selim Sayarı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir